Gumové medvídky a různé želatinové bonbony milují děti i dospělí. Ty kupované jsou ale bohužel plné cukru, barviv a umělých látek. Naštěstí je ale můžete vyměnit za ty domácí, které vyrobíte raz dva!
- 125ml šťávy z pomeranče nebo citrónu, ale můžete použít i džus
- Cca 660ml ovoce
- 75ml čisté práškové želatiny, použít můžete i agar
- 1 lžíce medu nebo jíného alternativního sladidla (švestkový, javorový sirup nebo datlový sirup jsou výborné!)
Vymačkejte šťávu z pomeranče (cca 125ml), přidejte nadrobno nakrájené ovoce a povařte na mírném ohni, dokud zcela nezměkne.
Sundejte z plotny, nechte mírně vychladnout, přidejte sladidlo a rozmixujte dohladka.
Nechte 5-7 minut chladnout, pak přidejte želatinu a směs opět rozmixujte zcela dohladka.
Vzniklou směs nalijte do vhodné formy a dejte ztuhnout do lednice. A je to!
Jakmile vám medvídci ztuhnou, můžete vyrobit kyseláče a obalit je v kyselině citrónové s míchané s cukrem. Docílíte tak té správné sladkokyselé chuti.
Použijte přírodní barviva jako je např. šťáva z červené řepy nebo sušený špenát.
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.