Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz
Použití
k zahuštění marmelád a džemů s vysokým obsahem cukru, kde nad 59% tvoří rozpustný pevný podíl.
Získávání
pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.
Recept na výrobu džemu
pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.
Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Nutriční hodnoty ve 100g:
Jednotková váha (g) | 50 |
Velikost balení (ks) | 1 |
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.