Domácí čokoláda a pralinky s mandlemi a malinovým pudrem

30 min
Snadné
Domácí čokoláda a pralinky s mandlemi a malinovým pudrem
Recept na domácí čokoládu a pralinky s mandlemi a malinovým pudrem pro nás vytvořila nesmírně šikovná Sonička z přenádherného blogu Tvoriť a ľúbiť <3 Na blog se určitě podívejte, najdete tam spoustu skvělých nápadů, inspirace a překrásných fotek!Více informací
Suroviny pro tento recept150g kakaa z nepražených bobů200g kakaového másla100g hnědého třtinového cukruMalinový prášekForma na pralinky
Koupit suroviny na celý receptDo košíkunebo
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

Výroba domácí čokolády

Čokoládu miluji.

Hořkou, mléčnou, bílou, s rozinkami či bez, oříškovou, s želé, ovocnou, s kousky karamelu … jakoukoliv! A řekla bych, že i kdykoli.

Dnes si proto jednu vyrobíme. Všechny suroviny naleznete na stránce ekokoza.cz, kde si můžete “namíchat” tu svou. Já jsem v postupu použila kombinaci hořké čokolády s kousky mandlí a malinovým práškem (který mimochodem chutná opravdu malinově!) a kombinace je to fajnová. Musíte to jednoduše ochutnat!

Připravenou čokoládu můžeme nalít do silikonových formiček nebo rovnou na obyčejný plech. Po ztuhnutí ji stačí jen nalámat na menší kousky a vypadá to velmi efektně. Jistě potěší každého čokomila.

Domácí čokoláda má nižší bod tání než klasická čokoláda kupovaná z obchodu. Skladujeme ji proto v chladničce. Obecně platí, že čím více použitého kakaového másla, tím dříve začne čokoláda tát. Pokud bychom tání chtěli trochu zabránit, stačí přidat kousek ztuženého tuku.

j1.jpg

Na tomto eshopu naleznete i různé jiné postupy a suroviny pro výrobu domácích krémů, mýdel, pracího prášku, svíček, mýdel, či dokonce i tofu… pokud vás taková výroba zajímá, určitě nakoukněte.

j5.jpg

Co bude potřeba?

- Sada na výrobu domácej čokolády

Anebo

  • - Hrnec a miska na vodní lázeň

  • - Varečka

  • - Sítko na posypání

  • - Kuchyňská váha

  • Jak na to?

Jako první si rozpustíme kakaové máslo ve vodní lázni. Následně si odvážíme kakaový prášek a třtinový cukr (moje váha sice ukazuje 0 g, ale to přehlédněme prosím).

j3.jpg

Suroviny vložíme do mixéru, přilijeme rozpuštěné kakaové máslo a chvíli mixujeme nebo pořádně promícháme až dokud nevidíme, že cukr úplně roztál. Do směsi můžeme v tomto kroku přidat různé oříšky, sirupy, semínka, rozinky…

j4.jpg

Tekutou čokoládu vylijeme do silikonových formiček nebo na plech vystlaný pečícím papírem.

j20.jpg

Vrch ozdobíme plátky mandlí a posypeme malinovým práškem.

j8.jpg

Čokoládu necháme ztuhnout na chladném místě nebo vložíme do chladničky/mrazničky. Po ztuhnutí vyklopíme z formiček nebo pokud jsme čokoládu lili na plech, nalámeme na nepravidelné menší kousky.

j22.jpg

Nakonec můžeme ještě sem tam na ozdobu posypat malinovým práškem a máme to.

Chutná?

j13.jpg

j17.jpg

ž20.jpg

Soňa

Soničce děkujeme za skvělý návod plný nádherných fotek!

Suroviny
150g kakaa z nepražených bobů
200g kakaového másla
100g hnědého třtinového cukru
Malinový prášek
Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše