Popis
Charakteristika
- Xanthanová guma je jemný prášek získaný kvašením cukru.
- Xanthanová guma je rozpustná ve vodě, nerozpustná v oleji.
Použití
- Pro použití v potravinářství i v kosmetice
- Funguje dobře jako zahušťovadlo, stabilizátor emulzí, kondicionér a zvlhčující látka.
- Používá se pro zvýšení stability emulzí, mírně zvyšuje viskozitu.
- Umožňuje vytvořit krásné transparentní gely.
- Dávkování 0,5 - 2%
Příprava gelu za studena
Požadované množství xanthanové gumy dejte do vody a míchejte ručním mixérem. Počktejte 5-10min, občasně promíchněte a pak opět použijete mixér.
Příprava horkého gelu
Zahřejte vodu na 40 - 70 ° C, a přidejte xantanová gumu a míchejte
Textury
Transparentní bublinový gel, střední viskozita
- 1% Xanthanová guma, 98,4% Voda, 0,6% Konzervant Cosgard
- Použijte mixér
Transparentní bublinový gel, vyšší viskozita
- 2% xanthanová guma, 97,4% Voda, 0,6% konzervant Cosgard
- Použijte mixér
Transparentní gel bez bublinek, střední viskozita
- 1% xanthanová guma, 98,4% Voda, 0,6% konzervant Cosgard
- K míchání použijte stěrku
INCI