Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá, a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat, se dozvíte v následujícím receptu.
Recept na výrobu tempehu
Na výrobu 1 kg tempehu budeme potřebovat:
- 600 g sójových bobů
- dvě lžíce vinného octa
- tempeh starter
Jak na to:
Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je vyjmeme a povaříme cca hodinu.
Teď nastává důležitá fáze, a to oddělit slupky z bobů. Boby vezmeme do dlaně a důkladně promneme. Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč.
Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme tempeh starter a vinný ocet a vše dobře promícháme.
Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak, že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků vložíme.
Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34 stupňů Celsia.
Po 24 hodinách je hotovo!