Chcete poradit s nákupem? Zavolejte nám: +420 601 365 245
Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz
W450 je označení pro kvalitní kešu menší velikosti, které jsou lahodné a dobře se mixují. Jsou proto ideální na přípravu kešu másla, kešu mléka, ale i raw dortů či kešu sýru.
Kešu ořechy jsou skvělým zdrojem energie a bílkovin (15,3 g ve 100 g) a obsahují také omega-3 a omega 6 nenasycené kyseliny, které jsou zdravé pro naše srdce. Zároveň obsahují vlákninu a patří k ořechům s nejmenším obsahem tuku (46,9 g ve 100 g). Jsou populární mezi příznivci zdravé výživy i vegany, kteří je používají na výrobu alternativ sýru a jako základ raw dortů.
Kešu ořechy obsahují důležité látky pro zdravé fungování lidského organismu, jako je například hořčík (292 mg ve 100 g), železo (6,68 mg ve 100 g) a zinek (5,78 mg ve 100 g).
Skořápkové plody
Kešu ořechy jsou dobré samotné, ale jejich chuť můžete zvýraznit upražením, a to na pánvi nebo v troubě. Přidejte si je do ranní kaše nebo si z nich vyrobte domácí granolu. Z kešu lze vyrobit kešu máslo, kešu mléko, kešu sýr, základ raw dortů, ale vynikající jsou i v salátech a k zahuštění veganských polévek.
Kešu ořechy jsou plodem ledvinovníku západního, který původně rostl v Brazílii. Dnes se pěstuje i ve Vietnamu, Nigérii, Tanzánii, Indii či Indonésii. Strom potřebuje teplo a vysokou nadmořskou výšku okolo 1000 m a roste do výšky 12 m. Jeden strom dokáže vyprodukovat až 50 kg za jeden rok, ale na pořádnou sklizeň lahodných kešu se čeká až 8 let.
Kešu ořechy pečlivě ochutnáváme a kontrolujeme jejich kvalitu. Dodavatele v průběhu roku měníme tak, abychom vám mohli nabídnout nejkvalitnější a nejčerstvější kešu ořechy. Naše kešu pocházejí nejčastěji z těchto zemí: Indie a Vietnam.
Jednotková váha (g) | 1000 |
Nejčastější použití | Potraviny |
Velikost balení (ks) | 1 |
Země původu | Vietnam |
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.