Tofu je sýr ze sójové mléka srážený pomocí srážedla nigari. Tofu pochází z Číny a je základem asijské kuchyně. Tím, že se jedná o zdroj kvalitních bílkovin, je velice oblíbené i ve zdravé výživě. V asijské kuchyni se tofu sýr využívá ve slaných i sladkých jídlech. Je ceněno především pro schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. V Evropě a Americe je tofu spojeno především s vegetariánstvím a veganstvím, kdy jej lze použít pro vysoké množství bílkovin jako náhražku masa. Pro výrobu domácího tofu budete potřebovat kvalitní sójové boby, srážedla jako chlorid vápenatý nebo síran hořečnatý a formu na tofu.
Dalším produktem, který si můžete ze sójových bobů vyrobit, je tempeh. Jedná se o fermentované sójové boby. Tempeh obsahuje všechny vitamíny řady B, je to takový vitamínový komplex včetně vitamínu B12. Jak na domácí výrobu tofu a tempehu se dozvíte v této kategorii. A určitě oceníte i zajímavé recepty z tofu. K jeho výrobě je nezbytný startér pro tempeh a kvalitní sója. Proces fermentace přidává tempehu jemně oříškovou chuť a zajímavou strukturu.
Pokud si nejste jistí, které produkty zvolit, rádi vám s výběrem poradíme. Naše zkušenosti s přírodní výrobou a důraz na kvalitu surovin vám zajistí skvělý výsledek. Objevte svět domácí výroby tofu a tempeh s námi a užijte si radost z přípravy vlastních potravin!
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.