Jak na výrobu domácího tempehu?

120 min
Pro pokročilé
Jak na výrobu domácího tempehu?
Obrázek je pouze ilustrační.
Tempeh je nejzdravějším produktem ze všech sójových výrobků. Tělu poskytne komplexní bílkovinu, takže je nepostradatelnou potravinou pro vegetariány a vegany. Vyrobit ho s námi zvládnete raz dva!Více informací
Suroviny pro tento recept600g sójových bobů2 lžíce vinného octaTempeh starter
Koupit suroviny na celý receptDo košíkunebo
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem

Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá, a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat, se dozvíte v následujícím receptu.

Co bude potřeba?

Recept na 1kg tempehu

 
- 2 lžíce vinného octa

- Tempeh starter

Jak na to?

Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je vyjmeme a povaříme cca hodinu.

Teď nastává důležitá fáze, a to oddělit slupky z bobů. Boby vezmeme do dlaně a důkladně promneme. Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč.

Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme Tempeh starter a vinný ocet, a vše dobře promícháme.

Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak, že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků vložíme.

Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34°C.

Po 24 hodinách je hotovo!

Suroviny
600g sójových bobů
2 lžíce vinného octa
Vinný ocet bílý Andrea Milano, 1000 ml
(2)

Vinný ocet bílý Andrea Milano, 1000 ml

54 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Tempeh starter
Receptář
Přírodní produkty Suroviny pro výrobu
Recepty a odborné znalosti Díky našim znalostem si s námi vyrobte vlastní produkty
Nadstandardní zákaznická péče V produktech se opravdu vyznáme a rádi vám poradíme s výběrem
Doprava zdarma Doprava zdarma od 2000 Kč
Sledujte Ekokozí sítě
Ať vám neunikne žádná novinka
Odebírat
©2025 Ekokoza s.r.o. Všechna práva vyhrazena
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Nepovolovat cookiesUpravit moje volbyPovolit vše