Recept na kefír

Máte rádi kefír? Tak si ho zkuste vyrobit doma! Tady je náš jednoduchý recept na domácí kefír.Více informací
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

DOMÁCÍ KEFÍR

Co je na něj potřeba:

Mléko – kravské, kozí, ovčí – jaké máte k dispozici

Kefírová kultura

Jak na to:

Pasterované mléko (zahřát na 64°C, nechat 30 minut stát a zchladit na 30 °C,  zaočkovat kulturou (na 10 litrů 1 gram kultury) a nechat nádobu s mlékem stát při pokojové teplotě 24 hodin, poté uložit do lednice.

Dobrou chuť!

Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše