Co bude potřeba?
- 66% epsomské soli
- 20% jedlé sody
- 10% kyseliny citrónové
- 3% tapioky
- 1% vonného oleje nebo silice
Smíchejte suroviny dohromady, můžete přidat přírodní barvy a nasypat pak po jednotlivých barevných vrstvách do ozdobné sklenice.
Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách: ve farmacii k výrobě léků, nebo jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.Tapioca obsahuje menší množství vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.
100g tapioky obsahuje přibližně 350 kalorií. Stejné množství dále obsahuje 88g sacharidů, 0,19g bílkovin, 0,02g tuku, 1mg hořčíku, 1,58mg železa a 0,1mg manganu. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.
Epsomská sůl je významnou součástí mořské vody i některých minerálních vod. Tradičně je užívána jako součást solí do koupele. Používá se jako součást receptury pro očistnou jaterní kůru.
Koupele jsou běžně používané a doporučované přírodními léčiteli a ortopedy na zmírnění stresu a odstranění toxinů a k obnovení rovnováhy pH těla. Koupel jednoduše připravíte jejím rozpuštěním ve vaně plné horké vody.