Co bude potřeba?
- 225 gramů pasterizovaného kozího mléka
- 225 gramů destilované vody
- 34 gramů bambuckého másla
- 48 gramů mandlového oleje
- 28 gramů avokádového oleje
- 34 gramů emulgačního vosku č. 3
- 28 gramů kyseliny stearové
- 6 gramů konzervantu Cosgard
- 3 gramy esenciálního oleje
Jak na to?
Smícháme avokádový olej + mandlový olej + kyselinu stearovou, a zahříváme ve vodní lázni, dokud se složky nerozpustí.
Přidáme emulgační vosk a nakonec bambucké máslo.
Smícháme kozí mléko s destilovanou vodou, a složky zahřejeme na cca 60-70°C.
Obě směsi smícháme dohromady a rozmixujeme.
Nakonec přídáme esenciální olej a konzervant.
Hotový krém přendáme do lahviček a uchováváme nejlépe v lednici.