Výroba tvarohu

120 min
Pro pokročilé
Výroba tvarohu
Díky našemu receptu zjistíte, že vyrobit si tvaroh doma opravdu zvládne každý!Více informací
Suroviny pro tento receptSyřidlo mikrobiálníChlorid vápenatýMezofilní kultura CHN11
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

Co bude potřeba?

- Syřidlo mikrobiální

- Chlorid vápenatý

- Mezofilní kultura CHN11

- Mléko - kravské, kozí, ovčí - jaké máte k dispozici

Jak na výrobu domácího tvarohu?

Mléko nejdříve zpasterujeme. Tedy zahřejme na 64°C, odstavíme a necháme půl hodiny stát.

Po 30 minutách hrnec s mlékem zchladíme na teplotu 35 -37°C a přidáme mezofilní kulturu.

Dejte cca polovinu dávky doporučené pro výrobu sýrů. Necháme prokysávat hodinu a poté přidáme syřidla tak, aby byla sýřenina hotová cca za 20 hodin a necháme v klidu srážet při pokojové teplotě. Poté nakrájíme na mřížku, cca 5x5 cm a necháme chvilku zatáhnout. Poté opatrně přendáme do plátna, kde necháme tvaroh odkapat.

Suroviny
Syřidlo mikrobiální
Mezofilní kultura CHN11
Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše