Výroba tvarohu

Výroba tvarohu
VÝROBA TVAROHUVíce informací
Jednotlivé suroviny nakoupíte hned pod postupem
Popis

VÝROBA TVAROHU

Mléko nejdříve zpasterujeme. Tedy zahřejme na 64°C, odstavíme a necháme půl hodiny stát.

Po třiceti minutách hrnec s mlékem zchladíme na teplotu 35 -37°C a přidáme mezofilní kulturu.

Dejte ji cca polovinu dávky doporučené pro výrobu sýrů. Necháme prokysávat hodinu a poté přidáme syřidla tak, aby byla sýřenina hotová cca za 20 hodin a necháme v klidu srážet při pokojové teplotě. Poté nakrájíme na mřížku, cca 5x5cm a necháme chvilku zatáhnout. Poté opatrně přendáme do plátna, kde necháme tvaroh odkapat.

Články
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše