Ať napíšu cokoliv, nedokážu popsat úžasnou chuť domácí čokolády, a tak ji nejspíš budete muset vyzkoušet sami!
Tak dost psaní..
- 100 gramů kakaového másla
- 60 gramů kakaa z nepřažených bobů
- 40 gramů xylitolu (cukru nebo jiného sladidla)
- 1/2 kávové lžičky chilli
- Špetka soli
- Chilli cayenské mleté
Kakaové máslo je třeba rozpustit na 42°C. Nejlepší je rozpouštět ho ve vodní lázni. Netrpělivci jako já ho dají rozpouštět přímo. Jen pozor, chcete-li RAW čokoládu, nesmíte překročit uvedené stupně!
Tekuté kakaové máslo přelijte do mixéru a přidejte všechny ostatní suroviny, mixujte cca 30 sekund. Hlídejte, aby teplota čokolády nepřekročila 42°C. Pokud je teplota dostačující, mixujte ještě dalších 30 sekund.
Čokoládu nalijte do nerezové misky. Nerezovou misku s čokoládou dejte do větší mísy se studenou vodou nebo ledem, a čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, až než vám teplota čokolády klesne na 32°C. Je důležité, abyste čokoládu při chladnutí míchali, pak totiž bude krásně tuhá a krémová.
Jakmile čokoláda zchladne na teplotu 32°C, nalijte ji do připravených formiček a nechte ztuhnout.
Pokud chcete, můžete do rozpuštěného kakaového másla místo chilli přidat oříšky (rozemleté nebo celé) nebo sušené ovoce (kousky rozinek, brusinek, sušených švestek, meruněk, fíků, datlí nebo třeba goji).
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.