Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz
Popis
Charakteristika
Přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas
Přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z ruduch (červených mořských řas) rodů Floridae a Gelidium.
Taje při cca 90 °C a tuhne kolem 60 °C.
Použití
Kromě potravinářství se používá také do živných médiií pro kultivaci mikroorganismů, hub a rostlin.
Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 3 - 5 minut vaříme.
Po opadnutí pěny odstavíme.
Přidáme cukr podle chuti (doporučené 200 - 250 g na litr).
Po ochlazení na cca 60°C přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3 g na litr).
Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Dávkování: 4 až 15 g na litr, podle požadované tuhosti gelu
Složení
Lineární polymer galaktózy, pro potravinářské účely
Rozpustnost
Ve studené vodě bobtná, v horké se rozpouští a při chladnutí vytváří gel