Kultura Flora Danica

Kultura Flora Danica

ID produktu6182
Sýrařská kultura Flora Danica se používá na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé.Více informací
242 Kč 200 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
  • Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
  • Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
  • Váha prázdného sáčku: 8,5 g

Použití

  • Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé.
  • Zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin).

Dávkování

  • 1 g na 50 - 100 l
  • Sušená kultura váží cca 10 g a je na zaočkování 500 - 1000 l mléka

Složení

  • (LL) Lactococcus lactis subsp. lactis, (LLC) Lactococcus lactis subsp. cremoris, (LLD) Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, (LMC) Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris
Parametry
VýrobceChristian Hansen, Dánsko
Velikost balení (ks)1
Země původuDánsko
ZnačkaCHR Hansen
Hodnocení a recenze
Produkt nebyl hodnocen+ přidat recenzi
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše