Modrozelená plísňová kultura

Modrozelená plísňová kultura

ID produktu6183
Modrozelená plíšňová kultura může být použita při výrobě Danablu, sýrů rokfórové typu, Stiltonu a dalších sýrů s modrou plísní.Více informací
na dotaz na dotaz
Prodej ukončen
Tento produkt nelze zakoupit

Nevíte si rady s výběrem produktu? Napište nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Barva: modravě zelená
  • Aroma: jemně aromatické
  • Textura: krémová
  • Lypolitická a proteolytická aktivita: vysoká

Použití

  • Kultura na výrobu sýrů typu niva a rokfór (Roquefor).
  • Vybraná jedno kmenová zrající kultura používaná při tradiční výrobě sýrů. Kultura je nezbytnou složkou zracího procesu sýrů s modrou plísní.
  • Kultura může být použita při výrobě Danablu, sýrů rokfórové typu, Stiltonu a dalších sýrů s modrou plísní.

Pokyny

  • Kultura se uchovává v mrazáku
  • Dávkuje se společně s mezofilní kulturou, doporučována je CHN19, při teplotě 33-36stupňů.
  • Optimální teplota pro růst plísně je při 95% vlhkosti je 12-16 stupňů. Při překročení zrací teploty 16 stupňů, hrozí hořknutí sýru.
  • Balení je na zpracování 1000 - 2000 l mléka

Složení

  • Penicillium roqueforti
Hodnocení a recenze
Produkt nebyl hodnocen+ přidat recenzi
Na vašem soukromí nám záleží

Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.

Upravit moje volbyPovolit vše